personal touch in relocation

Nederlandse Ondernemingen met geringe expat-ervaring

Groeiende ondernemingen die hun eerste stappen in het buitenland zetten – of hun eerste werknemer naar Nederland halen, maken gebruik van de diensten van Borrie Expatriate Services. In sommige gevallen is de ervaring met expats nog niet optimaal en soms is er door de explosieve groei kortweg een tekort aan aandacht voor alle details rondom een uitzending. Als het gaat om de uitzending van één tot enkele werknemers, kan Borrie Expatriate Services hands on ondersteuning bieden. Aan de hand van een overzichtelijk stappenplan brengen we per uitzending advies uit over de beste uitzendvorm en over alle consequenties die daaraan verbonden zijn. Daarnaast kunnen we assisteren bij de praktische afwikkeling van de uitzending – van begin tot eind.

Een klantcase

Ons bedrijf voor medische software was sinds vijf jaar succesvol in Nederland, toen we plotseling een mega-order kregen uit de Verenigde Staten. Voorwaarde was wel dat we alle mensen die met de software gingen werken zouden opleiden. Dan kan je ter plekke op zoek gaan naar een docent of mensen op afstand gaan trainen, maar wij vonden het verstandig om één van onze ontwikkelaars zelf op pad te sturen om het trainingsprogramma voor de lokale operators te gaan verzorgen. Die beslissing was eigenlijk snel genomen. Alleen hadden we absoluut geen zicht op de financiële consequenties, de belastingen, de ziektekostenverzekering en wat al niet. Kort en goed: we wisten wat we wilden, alleen wisten we niet hoe we dat moesten bereiken.

De praktische ondersteuning van Borrie Expatriate Services is in zulke gevallen erg waardevol. Ten eerste hebben we op hun advies de duur van het verblijf aangepast. Onze man zit nu voor twee jaar in de VS en komt na elke drie weken een week over naar Nederland. Daardoor kan zijn gezin thuisblijven en dat scheelt flink in de kosten. Ook de hele papierwinkel voor de uitzending is door Borrie Expatriate Services in orde gemaakt. Iedereen weet nu waar hij aan toe is, alle juridische documenten zijn in orde en daardoor kunnen we ons volledig richten op ons eigenlijke werk.

Together as One.
Borrie is a Member of the Alliott Global Alliance of independent professional firms.